Tapk egzaminų stebėtoju!

Viena dažniausiai girdimų frazių artėjant atsiskaitymams – akademinis sąžiningumas. Būtent atsiskaitymų metu VDU Studentų atstovybė (VDU SA) organizuoja egzaminų stebėjimus, kuriuose stebėtoju gali tapti ir TU!

Akademinis sąžiningumas yra neatsiejama universiteto studentų etikos dalis, nes jis garantuoja teisingą ir sąžiningą švietimo procesą. Kiekvienas studentas siekdamas aukštojo mokslo siekia žinių, tad būdami akademiškai nesąžiningi tik patys sau užkertame kelią gauti kokybišką išsilavinimą.

Akademiniu nesąžiningumu laikomas bet koks veiksmas atsiskaitymo metu, kuomet studentas turi intenciją naudotis ne tik savo žiniomis: žvilgčiojimas į kursioko darbą, naudojimasis telefonu, išmaniuoju laikrodžiu ar bet kokiais kitais informacijos sklaidos šaltiniais.

Būnant akademiškai nesąžiningu studentas rizikuoja gauti skolą iš atsiskaitomojo dalyko. Dėl šios priežasties, neišsitaisius skolos, studentas rotacijos metu gali prarasti valstybės finansuojamą vietą, o baigiamųjų kursų studentai gali prarasti galimybę gintis baigiamąjį darbą. Taip pat toks neetiškas studento elgesys gali būti perduodamas etikos komisijai, kuri išanalizavusi situaciją gali priimti sprendimus nuo asmeninio įspėjimo iki išmetimo iš universiteto be teisės sugrįžti.

Siekiant padėti dėstytojams ir išvengti akademinio nesąžiningumo atvejų, VDU SA vykdo egzaminų stebėjimą.  Patys studentai gali tapti stebėtojais ir prisidėti prie akademinio sąžiningumo užtikrinimo artėjančios rudens egzaminų sesijos metu.

Norint tapti studentu-stebėtoju reikia užpildyti šią anketą. 

Anketą pildyti galima iki lapkričio 21 dienos. Su užsiregistravusiais studentais bus susisiekta asmeniškai.

Kilus klausimams, kreiptis el. paštu: akademai@vdusa.lt.

Panašūs pranešimai