VDU Bendruomenės Kalėdos pilnos šilumos ir gerumo

Gruodžio 8 dieną vyko VDU Studentų atstovybės organizuojamas renginys „VDU Bendruomenės Kalėdos“. Pats tikriausias Kalėdų senelis kvietė visą Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenę kartu laukti artėjančių gražiausių metų švenčių, dalintis šiluma vieni su kitais bei gerai praleisti laiką. 

Renginį atidarė orientacinės varžybos „Pagauk (Kalėdų) senį“. Komandos bandė pagauti Kalėdų senelį po visą Kauną ir VDU fakultetus. Orientacinės varžybos sulaukė daug užsienio studentų dėmesio, jie sudarė daugiau nei pusę varžybų dalyvių. Sveikiname orientacinių varžybų nugalėtojus: I vieta – „Kvidukai“, II vieta – „IT“, III vieta – „Meduoliai“. Džiaugiamės, kad Kalėdų senelis buvo pagautas sėkmingai ir į renginį atvyko! Renginio metu dalyvius džiugino gyva Kalėdinė muzika, kurią atliko talentingi VDU studentai: Kristina Chlastauskaitė, Justina Mulskytė, Emilija Bagdonaitė ir Gytis Murauskas. Atlikėjai padėjo sukurti šventišką ir jaukią atmosferą, kol dalyviai darbavosi kalėdinėse dirbtuvėse. Jų metu vyko kalėdinių vainikų ir atviručių gaminimas, sausainių dekoravimas, VDU bendruomenės eglutės kūrimas bei „Moduso“ rodomi Kalėdiniai moksliniai triukai.

Didelis dėmesys buvo skirtas socialinėms akcijoms, dauguma jų skirtų Ukrainai. VDU Bendruomenės Kalėdose buvo viena labai ypatinga eglutė, papuošta ukrainiečių vaikų norais. Buvo kviečiama prisidėti prie projekto „Eglutės“ ir išpildyti bent vieną ukrainiečio vaiko norą. Karas Ukrainoje vis dar tęsiasi ir mes turime nepamiršti aukoti, stiprūs esame tik būdami kartu. Todėl padarykime šias Kalėdas stebuklingas visiems vaikams! Taip pat buvo kviečiama prisidėti prie universiteto organizuojamos iniciatyvos „Skiriu pietų pinigus paremti VDU Studentus ukrainiečius“. Visi surinkti pinigai bus skirti išmokėti vienkartines stipendijas VDU studentams ukrainiečiams.

Lėšas šiai iniciatyvai galite pervesti į specialią AB SEB banko sąskaitą:

LT41 7044 0600 0284 8638

Gavėjas: Vytauto Didžiojo universitetas

Mokėjimo paskirtis: Parama VDU studentams ukrainiečiams.

Prie socialinių akcijų Ukrainai prisijungė ir „Juchnos pynutės“, kurios kvietė dalyvius nusipinti pynutę su Ukrainos vėliavą, o už pynutes surinktų 50% lėšų bus paaukoti Ukrainai. Renginio metu buvo nepamiršti ir tie, kuriems šilumos ir dėmesio reikia labiausiai – senoliai. VDU bendruomenė gamino atvirukus ir juose rašė pačius šilčiausius palinkėjimus senyvo amžiaus žmonėms. Tikimąsi, kad šie atvirukai sušildys senolių širdis.

Renginį vainikavo VDU eglutės įžiebimas. Universiteto rektorius Juozas Augutis prieš įžiebiant eglutę sakė: „Įžiebiame šią eglutę, todėl, kad šiuo tamsiu laikotarpiu taip trūksta šviesos.“ O VDU SA Prezidentė Ieva džiaugėsi, kad tiek daug VDU bendruomenės susirinko įžiebti eglutę ir linkėjo iki šių metų galo susitikti su pačiais artimiausiais savo žmonėmis: „skirkite laiko jiems ir ateinančiais metais nekelkite naujų tikslų, o pagaliau išpildykite tuos, kuriuos iškėlėte praeitais metais.“.

Linkime jaukių artėjančių švenčių!

Panašūs pranešimai